Работно време: Понеделник - Петък от 08:00 до 12:00 и от 13:00 до 17:00 ч.

Проект „Ехо от вековете“ се финансира от Фондация „Америка за България“ и се изпълнява от Исторически музей град Оряхово.  Той започва през 2021 г. и продължава през настоящата 2022 г.  Основната му цел е развитие на туризма в Дунавския район. За създаване на приятно и разнообразно прекарване на гостите в Оряхово, музеят предлага развлекателна услуга „Стрелба с лък“ до останките на средновековна крепост „Камъка“, намираща се на 1 км западно от центъра на града. До нея води асфалтиран път, удобен за личен автомобил. Обучени инструктори въвеждат бързо към умението да се стреля с лък, което доставя истинско удоволствие. Услугата може да се ползва от деца и възрастни. За децата са осигурени специални лъкове. Разходката сред природата и средновековната крепост в съчетание с очарователната панорамна гледка към Дунава съдействат за отмора и релакс. На място се продават рекламни материали. Същевременно туристите могат при желание след стрелбата с лък да посетят музейните обекти – Централна сграда с археологическа и историческа експозиция, къща-музей „Дико Илиев и духовите музики“, Етнографска къща и Художествена галерия „Проф. Марин Върбанов“.

РАБОТНО ВРЕМЕ ЗА СТРЕЛБАТА С ЛЪК ПРИ КРЕПОСТТА

ВСЯКА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ – ПРИ ХУБАВО ВРЕМЕ
СУТРИН ОТ 10.00 ДО 12.00 ЧАСА
СЛЕД ОБЯД ОТ 16.00 ДО 19.30

Лице за контакт e Евгения Найденова – 0889 811 476

*При организирана туристическа група и по предварителна уговорка стрелбата с лък в събота и неделя може да бъде по време, удобно за посетителите.

Допълнителна информация за туристи от Румъния

Връзка с Румъния осъществява действащия ферибот Бекет - Оряхово (тръгване от Бекет на нечетни часове, а от Оряхово на четни). С кола се достига от брега до центъра на града и след това се отправя на запад към крепостта. При липса на личен транспорт може да се осигури такси, за което е необходимо предварителна заявка по телефон, месинджър Евгения Найденова или по e-mail: museum_oriahovo@abv.bg